Erdoğan’ın yeni döviz uygulaması başladı!
  • HaberON6
  • Genel
  • Erdoğan’ın yeni döviz uygulaması başladı!

Erdoğan’ın yeni döviz uygulaması başladı!

ABONE OL
10 Haziran 2024 06:46
Erdoğan’ın yeni döviz uygulaması başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen TİM 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Müjdeli bir haber vermek istiyorum” diyerek ihracatçılara yönelik döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdiklerini duyurdu. Bu düzenlemenin pazartesi gününden itibaren yürürlüğe gireceğini belirten Erdoğan, “Tüm ihracat ailesine hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Uygulama bugün yürürleğe girdi

Yeni düzenlemeyle birlikte döviz bozdurma zorunluluğu yüzde 40’tan yüzde 30’a indirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan değişiklikle tüm ihracat bedelleri ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünün yüzde 40’tan yüzde 30’a düşürüldüğünü belirtti. Bu uygulama, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Yüzde 2’lik destek kaldırıldı

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile TL’ye dönüştürülen dövizler için verilen yüzde 2’lik destek kaldırıldı. Daha önce yurt dışı kaynaklı dövizlerin tamamı bozdurma kapsamındayken, yeni düzenlemeyle hangi tür gelirlerin kapsama gireceğini Merkez Bankası’nın belirleyeceğine dair bir hüküm tebliğe eklendi. İhracatçılar, bu gelişmeyi olumlu bir adım olarak değerlendirirken, zorunluluğun tamamen kaldırılması talep edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.