Bakan Fidan’dan Neyanyahu’ya sert sözler!

Bakan Fidan’dan Neyanyahu’ya sert sözler!

ABONE OL
8 Haziran 2024 13:46
Bakan Fidan’dan Neyanyahu’ya sert sözler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İstanbul’da Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı açılışında konuştu. Yaptığı konuşma da Gazze’de devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan : “İsrail’in zorbalığına direnmek herkes için bir insanlık görevi. Katliam yapanlar hesap verecek” dedi.

Bakan Fidan’ın konuşmasının satır başları:

“Bağımsız ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasından başka bir seçenek yoktur. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında bulunacağız ve yeniden inşa sürecinde her zaman destekte bulunacağız.” diye vurgulayan Bakan Fidan “Gazze’nin ümide ihtiyacı var.” sözlerini kullandı. Fidan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu kastederek “Katliamı gerçekleştirenler mutlaka hesap verecek.”

Bu savaş küresel demokrasiye bir meydan okuma

“Bizler Filistin’e desteğimizi en güçlü şekilde duyuruyoruz. Birleşmiş Milletler de bu çağrıya yanıt vermeli. Filistin her türlü desteği, yasal bir devlet olarak hak ediyor. Bu savaş İsrail-Filistin savaşı değil, küresel demokrasiye bir meydan okuma. Bu çerçevede, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından başka çare yoktur. Daha önce denenmemiş, farklı yaklaşımları desteklemeliyiz. Türkiye olarak bu çabaların yanında olacağız. Filistin’in birliğini destekleyeceğiz” dedi. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP