Bebeğini öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
  • HaberON6
  • Genel
  • Bebeğini öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Bebeğini öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

ABONE OL
10 Haziran 2024 12:48
Bebeğini öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adana’nın Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’nde 6 Kasım 2022’de Ray Sokak’ta yürüyenler, tren yolunun kenarına atılmış bir poşette yeni doğmuş bir bebek cesedi buldu ve durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ölü bulunan kız bebeğin cenazesini, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na götürdü. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, bebeğin annesinin H.M. olduğunu tespit etti. H.M.’nin evde doğum yaptığı, ardından 4 yaşındaki kızını bindirdiği bebek arabasına yeni doğurduğu bebeğini beze sararak tren raylarının kenarına bıraktığı belirlendi. Yakalanarak tutuklanan H.M. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, H.M. hakkında ‘Çocuğa ve alt soya karşı kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, savcı tutuklu anne H.M.’nin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Bebek canlı olarak doğdu

İddianamede, Adli Tıp Raporları ve sanık annenin ifadesine yer verildi. Adalet Bakanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporunda, bebeğin canlı doğduğuna dikkat çekilerek, “İç organlarının histopatolojik tetkikinden elde edilen bulgular, otopsi sırasında alınan doku örneklerinin Kimya İhtisas Dairesi’nde yapılan incelemesinde ağrı kesici, ateş düşürücü, alerji tedavisinde kullanılan ilaç etken maddeleri ile uyarıcı madde bulunduğu, cesedin bulunduğu ortam, bulunuş şekli ve olay yeri inceleme bulguları ile birlikte değerlendirildiğinde rahim içi 33-34 hafta gelişim gösteren bebeğin canlı doğduğu, yaşama kabiliyetinin olduğu, kanında uyarıcı madde bulunduğu ve ölümünün künt kafa travmasına bağlı beyin kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir” denildi.

Bebeğim ölü doğdu

Anne H.M.: “Bebeğimin yaşayıp yaşamadığını kontrol ettiğimde nefes almıyordu. Ölü olduğunu anlayınca beze sarıp poşete koydum. Daha sonra 4 yaşındaki kızımı da yanıma alarak bebeği poşet içinde tren yoluna bıraktım. Bebeğimi öldürmedim, bebeğim ölü doğdu. Korktuğum için hiçbir yere müracaat etmedim. Bebeği nereye gömeceğimi de bilemedim.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.