Üniversite sınavında kopya skandalı

Üniversite sınavında kopya skandalı

ABONE OL
10 Haziran 2024 12:31
Üniversite sınavında kopya skandalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

8 Haziran 2024’te Türkiye genelinde gerçekleştirilen TYT sınavında, üniversite üçüncü sınıf öğrencisi M.E.E. sınav salonunda soruları çözmeye başladı. Ancak görevli personel, öğrencinin davranışlarından şüphelenerek durumu polis ekiplerine iletti. Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin iyi bir üniversiteye girebilmek için ter döktüğü YKS’de, kopya çeken bir öğrenci suçüstü yakalandı. Polis ekipleri, şüpheliyi yakın takibe alarak, düğme kamera ve yapay zeka yardımıyla kopya çekerken ele geçirdi.

ChatGPT isimli yapay zeka programını kullandı

Ekipler, öğrenciye hiçbir şey hissettirmeden onu izlemeye devam etti ve şüpheliyi kopya çekerken suçüstü yakaladı. Öğrencinin üzerinden çıkan düzenek ise herkesi şaşkına çevirdi. İncelemeler sonucunda, kopyacı öğrencinin arayüz ve yazılım yardımıyla soruları ChatGPT isimli yapay zeka programına çözdürdüğü belirlendi.  Yapılan çalışmalarda şüpheliye yardım eden A.B de yakalandı. Şahısların ikamet ve üst aramalarında; ses ve görüntü aktarımı yapan kopya düzeneği, 3 adet düğme kamera ve dijital materyalleri ele geçirildi. 

Kopya çeken öğrenci cezaevine gönderildi

M.E.E. ve A.B. isimli şüpheli şahıs hakkında 6114 SKM suçundan mevcutlu olarak işlemlere başlanıldı. A.B. isimli şüpheli şubeden serbest bırakıldı ve M.E.E. isimli şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.