Kredi Kartlarına düzenleme geliyor!

Kredi Kartlarına düzenleme geliyor!

ABONE OL
15 Şubat 2024 10:17
Kredi Kartlarına düzenleme geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın politika faizindeki artışa rağmen kart faizlerinde bir azalma olmaması dikkat çekerken, süreçle ilgili birkaç önlem alınacağına dair kulislerde konuşuluyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, faiz artışı, limit azaltımı ve nakit çekimine sınırlama getirme gibi düzenlemelerin gündemde olduğu görülüyor. Uzmanlar, kartlarla ilgili düzenlemenin önemli olduğunu ancak uygulama sürecinde ekonominin de dikkate alınması gerektiğini vurguluyor. Farklı düzenleme seçenekleri bulunmasına rağmen, hepsinin aynı anda değil, birkaçının öncelikli olarak hayata geçirilebileceğine işaret ediliyor.

Kartlara faiz artışı uygulanacak

Vatandaşların kart borçlarında faiz ödemekten kaçınması, son ödeme tarihini kaçırmamaları ve asgari ödeme tutarının üzerinde ödeme yapmalarıyla mümkündür. Ancak son zamanlarda kart kullanımının artmasıyla birlikte borcun son ödeme tarihine bırakılması ve sadece asgari ödeme tutarının ödenmesi yaygın hale gelmiştir. Kartlara uygulanacak faiz artışıyla kullanıcıların bu eğilimden uzaklaştırılması amaçlanabilir.

Kartlara limit azaltma seçeneği uygulanacak

Enflasyona bağlı olarak artan maaşlar, kart harcamalarını ve dolayısıyla kullanıcıların limitlerini de artırdı. Ancak bu durum kontrolsüz harcamalara yol açtı. Kartlara yönelik düzenlemeler arasında limitlerin azaltılması da bir seçenek olarak yer alıyor. 

Kartlarda asgari ödeme arttırılacak

Birçok kredi kartı kullanıcısı, borcun tamamını ödemek yerine asgari ödeme tutarını tercih etmektedir. Ancak bu durum, faiz ödemelerinin artmasına ve bitmeyen borçların oluşmasına neden olabilir. Bu sorunun önüne geçmek için, kredi kartlarıyla ilgili düzenlemelerde asgari ödeme tutarının artırılması bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

Kartlarda nakit çekim sınırlandırılacak

Kart kullanıcılarının çoğu, ödeme sıkışıklığı yaşadıklarında kredi kartından nakit çekmeye başvuruyor. Ancak borcu ödemedikleri her gün faiz ödemek durumunda kalıyorlar. Nakit çekimlerine getirilecek sınırlandırmanın da kartlarla ilgili düzenleme sürecinde gündeme geleceği bekleniyor.

Taksit azaltma sistemi uygulanacak

Özellikle internet alışverişlerinde yaygın olarak tercih edilen taksitli kullanım, kart borçlarını artırabiliyor. Elektronik eşyalarda sıkça tercih edilen taksitli alışverişlere sınırlama getirilmesi veya bazı ürünlerde taksit seçeneğinin tamamen kaldırılması da kartlarla ilgili yapılacak düzenlemeler arasında yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.