Motorlu Taşıtlar Vergisinde yeni karar!

Motorlu Taşıtlar Vergisinde yeni karar!

ABONE OL
20 Şubat 2024 13:32
Motorlu Taşıtlar Vergisinde yeni karar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimin ardından ekonomide radikal kararların alınacağı ve bu çerçevede ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemeleri ve birden fazla dairesi olanlara ek vergi gibi uygulamaların hayata geçirileceği öne sürüldü. Ekonomi kulislerinde, 31 Mart sonrası farklı senaryolar üretilirken, MTV’nin 4 kez alınacağı iddiasıyla ilgili resmi bir açıklama geldi.

Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak iddiası doğru değildir

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin bu yıl da 4 kez alınacağı iddialarının yaygınlaşması üzerine bir açıklama yaptı. Yalanlanan iddiaya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan ‘Yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi alınacak’ iddiası doğru değildir. İddia edilenin aksine, Hazine ve Maliye Bakanlığının böyle bir çalışması bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.” dedi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı

Daha önce de ortaya atılan “Bu yılda da alınacak” iddiası, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlanmıştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: “İddia edilenin aksine, Hazine ve Maliye Bakanlığının böyle bir çalışması bulunmamaktadır. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan manipülatif açıklamalara itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.