İzmir Şehir Hastanesi’nden bir ilk!

İzmir Şehir Hastanesi’nden bir ilk!

ABONE OL
20 Şubat 2024 12:44
İzmir Şehir Hastanesi’nden bir ilk!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye sağlık sektöründe kararlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Vatandaşlara büyük hizmet sunan şehir hastanelerinin yapımı hızla sürüyor. Bu önemli tesislerden biri olan İzmir Şehir Hastanesi, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi olarak açıldı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ege Bölgesi’nin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyan sağlık kompleksinde önemli bir milet yaşandığını duyurdu. İzmir Şehir Hastanesi’nde yapılan ilk kemik iliği nakli operasyonu, ülkenin sağlık altyapısının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu başarı, Türkiye’nin sağlık hizmetlerindeki ilerlemesinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Bir ay önce açılan İzmir Şehir Hastanesinde ilk kemik iliği nakli yapıldı. İzmir Şehir Hastanemiz, hem hastaların kendi vücudundan alınan hücrelerin kullanıldığı nakiller hem de bir vericiden alınan hücrelerin kullanıldığı nakiller için gerekli tüm imkânlara sahip. Başarıyla başladık, başarılarla devam edeceğiz.” dedi.

Hemotoloji Uzmanı Dr. Zehra Nazlı Özdemir:

“Hastanemizde ilk kendinden otolog kemik iliği nakli başarıyla gerçekleştirilmiştir. Hastanemiz kemik iliği nakil ünitesi 18 yataklı olup, sadece Multipl Miyelom için değil, lösemi, lenfoma, aplastik anemi gibi birçok Hemotolojik hastalığa kür sağlayabilecek hem kendinden, hem kardeş, akraba dışı yarı uyuşumlu allojenik nakillerin yapılması için yeterli altyapıya sahiptir.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.