Belediye çalışanları dikkat!

Belediye çalışanları dikkat!

ABONE OL
9 Ağustos 2023 09:20
Belediye çalışanları dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekili Türkoğlu, Yüzlerce Belediye Çalışanının Mağduriyetini Meclis’e taşıdı:M.K.PAŞA’DAKİ “ÖDEME 
KRİZİ” TBMM GÜNDEMİNDE
-İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi’nde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farklarının ödenmemesini TBMM’ye Taşıdı. Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Şehircilik Bakanlığına seslenen Türkoğlu, “Aynı belediyeden emekli olan çalışanların, ayrıca kıdem tazminatlarının da verilmemesinin nedeni nedir?” diye sordu.
Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konu ile ilgili soru önergesi aynen şöyle:
“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’na Aşağıdaki sorularımın, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Mehmet Özhaseki tarafından, Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 07-08-2023 Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçe Belediyesi’nde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farkları aylardır ödenmemiş ve yine aynı belediyeden emekli olan 25 çalışanın, kıdem tazminatları da yine bu tarihe kadar verilmemiştir. Söz konusu çalışanların, belediye iştirakli şirket bünyesinde gösterildiği bu konu, Bursa kamuoyuna da sıkça yansıyan önemli bir sorun olup, bir an önce çözüm bulunması istenen ve mutlaka kısa zamanda giderilmesi gereken bir hak mağduriyetidir.
Dolayısıyla;SORU 1- Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanlarının, 1 Ocak 2023 – Nisan 2023 arası 4 aylık toplu sözleşme farklarının ödenmemesinin yarattığı bu ciddi mağduriyet ne zaman giderilecektir? 700’den fazla çalışanı ilgilendiren ödemeler yapıldığında, paralarının enflasyon karşısında yitirdiği değer göz önünde bulundurulacak mıdır?SORU 2- Aynı şekilde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde senelerce çalışıp da emekli olan ve ekli listede isimleri bulunan 25 çalışanın, bugüne kadar alamadıkları kıdem tazminatları ne zaman ödenecektir? Bu ödemeler yapıldığında, hak edişlerinin enflasyon karşısında kaybettiği değer dikkate alınacak mıdır?”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.