DOLAR

32,9949

-0.11%
EURO

35,8195

-0.26%
ALTIN(gr)

2.528,01

0,83%
BİST 100

10891.42

0,83%
  • HaberON6
  • Ekonomi
  • Osmangazi Müfütülüğünden “Engelli Kadınlar Engelsiz Camiler” Projesi

Osmangazi Müfütülüğünden “Engelli Kadınlar Engelsiz Camiler” Projesi

ABONE OL
9 Mart 2023 11:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu kapsamda tekerlekli sandalyelerin tekerleklerini özel üretilen malzemelerle kaplayarak tekerlekli sandalye kullanıcılarının camilerin içerisine kendi imkanlarıyla girmelerine olanak sağlandı. 

Osmangazi Müftülüğünden Engelsiz Cami Projesi

Engelli Kadınlar Engelsiz Camii” projesi kapsamında özel gereksinimli vatandaşlar Osmangazi İlçe Müftülüğüne bağlı Mihraplı Camiindeki programa katıldı. Özel tasarlanmış kılıfları ile caminin içine tekerlekli sandalyeleri ile giren engelliler en ön safta yerlerini aldılar. Bu uygulamanın tüm camilerde yaygınlaşması hedefleniyor. Uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren engelli kadınlar projeye destek olanlara teşekkürlerini iletti ve uygulamanın yaygınlaştırılması talebinde bulundular.
 
Bursa Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş’ın da katıldığı kandil programında özel gereksinimli vatandaşlarımızın camilere girebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağı ifade edildi.GazeteAbc

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.