19 yıllık matematik öğretmeni olan Tahsin Üstündağ, ilgisi dijital dünyaya kayan çocukların mental gelişimine katkı sağlamak için yenilik anlamında katkı sağlamak istediğini belirtti. Üstündağ, atölyeler hakkında şunları söyledi: “İnsan zekasını geliştirebilir. Bu konuda makaleler var. İnsanlar son zamanlarda dijitalleşti. Dijitalleşen bireylerin en büyük sıkıntısı zaman körlüğü. Zaman körlüğü de şu şekilde dijitalin içerisine giren bireyler zamanı yönetemiyor. Zeka oyunlarıyla birlikte hem bu zaman körlüğünün önüne geçmek hem de insanların kendilerine ait verimli zaman geçirebilmesini sağlamak. Bizim temel hedefimiz buydu. Hem öğrencilerimizin bu okulda bulundukları süre içerisinde zeka oyunlarıyla birbirlerinin arasındaki iletişimi de iyi sağlamalarını sağlamak. Çünkü rekabet etme becerisini de ortaya koyuyor. Saygılı olmayı öğreniyor. Aynı zamanda karşı tarafla iletişim becerisini kurması gerektiğini öğreniyor. Ve bu şekilde bir süreç öngördük zeka oyunlarında.”
Matematik atölyesinin, matematik üzerindeki önyargıları kırmayı hedeflediğini paylaşan Üstündağ, “İkinci atölyemiz Matematik Müzesi. Matematik dokunulabilir, somutlaştırılabilir. Yani sadece formüle edilebilir bir şey değil. Çocuk matematiği görebilir. Elle dokunabilir. Bunu öngördük. Yani şu sorunun cevabını bulduk: Gerçek hayatta matematik ne işimize yarayacak? Cevabı bu atölyede. Evet. Matematik ne işe yarar? Biz bunu biraz daha kırmak istedik. Yani matematik antipatisini ortadan kaldırmak, matematiğe karşı olan ilgiyi artırmak, temel hedeflerimiz bu. Burada tabii ki asıl amacımız sadece kendi okulumuza hizmet vermek değil. Bizim asıl amacımız Bursa’ya da hizmet verme. Çünkü bu anlamda Türkiye’de ilk üç arasına girdik artık. Yakın zamanda Bursa Matematik Festivali gerçekleştirildi. Biz oraya da katıldık. Hem okulumuza hem Bursa’ya hem de yakın çevredeki tüm illere hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu şekilde matematiği sevdirmek ve matematiğe karşı olan ülkemizdeki antipatiyi ortadan kaldırmak temel önceliğimizdir” diye konuştu.
Üstündağ bu atölyelerin öğrencilerin başarısı üzerindeki etkilerini, “Somut olarak gördüğü zaman bir öğrenci bilgiyi unutamaz. Çünkü somut olarak elde edilen bilginin, zihinde kalıcılığı yüzde doksan olarak ölçülüyor. Yani biz günübirlik bir şey hedeflemiyoruz. Nesillerin birbirine aktaracağı şekilde bir aktarım öngörüyoruz” ifadeleriyle paylaştı.
Tahsin Üstündağ, okuldaki bu atölyelerden randevu sistemiyle hem Bursa’daki hem de çevre illerdeki öğrencilerin yararlanabileceğini de ekledi.Gazeteabc / Özgür Can
GENEL
27 Mart 2025GENEL
27 Mart 2025GENEL
27 Mart 2025EKONOMİ
27 Mart 2025GÜNDEM
27 Mart 2025GENEL
27 Mart 2025GENEL
27 Mart 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.